MacBook Air (A1466) met waterschade

2012 15″ Retina – Random crash (GPU)
05/05/2020
13 inch Retina (2017) – Rook uit de USB-poort
17/10/2021

MacBook Air (A1466) met waterschade

 
 

Na wat een periode waarin de MacBook volgens de klant soms niet aanging en uitviel, deed hij op gegeven moment niks meer. Na een korte zoektocht was het probleem gevonden: een paar plekjes corrosie en een component wat er waarschijnlijk daardoor was afgevallen.

Na deze componenten te hebben vervangen en wat opruimwerk werkt de MacBook nu weer. Op de foto zie je ook een jumper (stukje draad tussen twee punten), deze was nodig omdat de soldeer ‘pad’ helemaal was weggeroest op een punt. Dit geheel is vervolgens netjes gefixeerd om te voorkomen dat het in de toekomst los wiebelt.

Deze MacBook was reeds bij een andere hersteller geweest, maar de totaalkosten zouden meer worden dan een nieuwe. Bekend verhaal inmiddels 🙂

Comments are closed.

×

Contact

× Contact