13 inch Retina (2017) – Rook uit de USB-poort

MacBook Air (A1466) met waterschade
09/10/2020

13 inch Retina (2017) – Rook uit de USB-poort

Klant gaf aan dat tijdens het opladen, rook uit de MacBook was gekomen nabij de USB-poorten. Hij vermoedde dat het zou kunnen liggen aan de korte USB kabel die hij bij de Apple store had gekocht (langere hadden ze niet). Hierdoor komt de kabel soms wat scheef in de poort te zitten.

Met deze informatie in mijn achterhoofd ben in begonnen met de MacBook te openen en de poorten eens van wat dichterbij te bekijken. En inderdaad, een van de poorten had flinke gebruiksschade:

Door de schade aan de connector is vermoedelijk ook de USB chip van die poort defect geraakt. Dit is te zien in de laatste foto, waar duidelijk een brandplek te zien is. Hier is de rook vandaan gekomen die de gebruiker heeft geroken.

Chip vervangen, nieuwe USB poorten aan een kant en het werkte allemaal weer!

Comments are closed.

×

Contact

× Contact